Bekende voetballers helpen initiatief van Bayat met geldinzameling

Bekende voetballers helpen initiatief van Bayat met geldinzameling

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 20:26vr 10-04-2020 om 20:26

In tijden van de coronacrisis rekenen we op heel wat mensen om ons er doorheen te sleuren. Denk maar aan de zorgsector, die dagelijks in de weer gaat om de ziekte tegen te houden. Dat zag ook Mogi Bayat, die met initiatief 'Souliers du coeur' samen met een vijftigtal voetballers de krachten bundelt om hen te helpen.

Samen met onder andere Marouane Fellaini, Radja Nainggolan, Adrien Trebel, Dieumerci Mbokani en Michel Preud'homme werd de krachten gebundeld om mensen hulp aan te bieden. Zij doneerden al een bedrag. Het doel is ook duidelijk. "Concrete hulp aanbieden aan mensen die elke dag zichzelf in gevaar brengen om anderen te helpen", citeert Het Laatste Nieuws.

'Het initiatief is ontstaan ​​uit de wens van Mogi Bayat om belangrijke spelers in het Belgische voetbal rondom zich te verzamelen', klinkt het op de website. 'Zo wil het snel en zo concreet mogelijk mensen helpen die zichzelf in gevaar brengen om anderen te helpen', valt er te lezen.

Zo'n vijftigtal personen uit de voetbalwereld zouden al gedoneerd hebben en meer dan 50.000 euro hebben ingezameld. Dat geld gaat naar voedingsmiddelen en beschermkledij, dat aan dertien organisaties wordt gedoneerd.

Enkele namen uit het lijstje van deelnemers: Radja Nainggolan, Adnan Januzaj, Marouane Fellaini, Adrien Trebel, Dieumerci Mbokani, Sven Kums, Alexis Saelemaekers, Selim Amallah, Michel Preud’homme, Hein Vanhaezebrouck en Felice Mazzu.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws