Stijnen vrijgesproken na geschil met ex-club Sporting Hasselt

Stijnen vrijgesproken na geschil met ex-club Sporting Hasselt

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 19:09vr 10-04-2020 om 19:09

Stijn Stijnen gaat vrijuit in een burgerlijk geschil met de club Sporting Hasselt. De trainer van Patro en ex-speler van onder andere Club Brugge en Beerschot werd vrijgesproken door de burgerlijke rechtbank in Hasselt.

Sporting Hasselt had een procedure aangespannen tegen Stijnen, die in het verleden nog bestuurder was bij de club. Volgens de ploeg had hij, samen met een tweede bestuurslid, enkele contractuele wanprestaties afgeleverd. Er werd een schadevergoeding van ruim 68.000 euro geëist. Stijnen komt er echter vanaf zonder straf. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De club kon volgens de burgerlijke rechtbank namelijk geen bewijzen voorleggen, waarop het Stijnen en het tweede bestuurslid vrijsprak. "De voorbije jaren hebben mijn familie en ik steeds sereen gereageerd op de vele lasterverhalen die de wereld werden ingestuurd door leden van Sporting Hasselt. Vandaag heeft recht geschied en daar ben ik zeer tevreden mee", gaf Stijnen aan.

"Het gegeven dat wij altijd de waarheid kenden, gaf ons veel rust in afwachting van de uitspraak. De waarheid kent haar rechten en die waarheid is uitgesproken door de rechter. Sporting Hasselt zal steeds een deel van mijn leven blijven en ik ben dankbaar en trots voor het verleden dat ik er schreef", klinkt het.

Andere rechtszaak
Toch hangt er Stijnen mogelijk nog een straf boven het hoofd. Zo is er bij de Hasseltse rechtbank van eerste aanleg nog een dossier op komst. Stijnen wordt ervan beschuldigd bestuursleden van Sporting Hasselt te hebben belaagd. Hij stuurde naar verluidt zo'n twintigtal SMS'en met een dreigende toon. Die zaak wordt op 4 juni behandeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws