Politie moet training Boyata in de gaten houden: 'We houden ons er goed aan'

Politie moet training Boyata in de gaten houden: 'We houden ons er goed aan'

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 19:47vr 10-04-2020 om 19:47

Dodi Lukebakio en zijn ploeggenoten van Hertha BSC hebben de groepstraining hervat. Aangezien de huidige coronamaatregelen ook in Duitsland nog van kracht zijn, moeten de spelers echter nog steeds afstand van elkaar houden, ook op het trainingsveld.

Het levert bijzondere beelden op, vertelt Hertha BSC-verdediger Karim Rekik aan het Eindhovens Dagblad: de trainingssessie van Hertha werd bekeken door een handvol politieagenten. "We zijn als voetballers gewend aan politiebusjes, maar nu stond er eentje bij onze training en keek een agent of we ons wel aan de regel houden om anderhalve meter uit elkaar te blijven", aldus de 25-jarige centrale verdediger. "Daar houden we ons goed aan."

De spelers mogen echter niet met elkaar in contact komen, waardoor er voorlopig geen duels uitgevochten kunnen worden op de training. "In de trainingen zijn er veel oefeningen die normaal gesproken horen bij de voorbereiding op een nieuw seizoen", aldus Rekik, die net twee weken quarantaine achter de rug heeft. "We mogen sinds deze week weer op de club trainen en doen dat in drie groepen van acht, die om het uur aanwezig zijn."

De Duitse clubs hebben de afgelopen dagen gewerkt aan plannen om de competitie in mei te hervatten, mits de autoriteiten daarvoor toestemming geven. Voor veel clubs is dit bittere noodzaak: alleen als de tv-gelden weer betaald worden, kunnen ze een faillissement afwenden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws