'Mot in Engeland: analisten dreigen BT Sport juridisch aan te pakken'

'Mot in Engeland: analisten dreigen BT Sport juridisch aan te pakken'

10-04-2020 19:03
3

In Engeland dreigt een conflict te ontstaan tussen BT Sport, dat de uitzendrechten van de Premier League heeft, en analisten van de zender. Door de coronacrisis lopen zij geld mis omdat er geen voetbal meer wordt uitgezonden op televisie.

Diverse analisten, waaronder Rio Ferdinand, Jermaine Jenas en Chris Sutton, overwegen BT Sport juridisch aan te pakken omdat zij nu minder inkomsten hebben. Dat melden The Mirror en The Daily Mail. Door de coronacrisis zijn bepaalde uitzendingen gecanceld, waardoor de analisten ook niet meer nodig zijn.

De belangrijke analisten, waar Ferdinand er een van is, krijgen betaald naar het aantal wedstrijden dat ze geanalyseerd hebben. Normaal gesproken zouden ze gewoon volledig worden uitbetaald, ook als ze niet tot het aantal toegewezen wedstrijden komen. Maar BT Sport heeft ze nu laten weten het voor dit jaar anders te gaan doen. Juist dat zorgt voor onvrede.

Er wordt al tien dagen gesproken over een oplossing, maar een akkoord is er nog niet. Het dreigt een serieus conflict te worden en er zijn inmiddels advocaten op de zaak gezet, aldus de Engelse boulevardkranten.