Standard-supporters: Begrijp nog steeds niet hoe Anderlecht licentie kreeg

Standard-supporters: "Begrijp nog steeds niet hoe Anderlecht licentie kreeg"

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 17:00vr 10-04-2020 om 17:00

De supporters van Standard bekomen stilaan van het nieuws over hun licentie. De RTBF ging in gesprek met de fans: "Het was een enorme schok", zeggen de meeste supporters, die het nieuws moeilijk kunnen vatten.

Het was een serieuze bom die de licentiecommissie onder Sclessin legde. Het niet toekennen van een licentie voor een G5 club is haast ondenkbaar, maar toch realiteit. "Ik ben van nature een optimist, maar ik viel uit de wolken", zegt een lid van Rouches de la Vallée du Geer, een supportersclub van Standard. 

De meeste supporters zien het wel goed komen met hun licentie: "We hebben het over een ontbrekend document van de verkoopovereenkomst van het stadion. Ik denk dat dat enerzijds een teveel aan ijver van de Licentiecommissie kan zijn, en aan de andere kant een beetje nalatigheid van onze bestuursleden bij de voorbereiding van het dossier", zegt een supporter.

Ook behouden ze het vertrouwen in voorzitter Venanzi: "Het moet voor hem niet gemakkelijk zijn deze periode te managen. Standard is een groot bedrijf met veel geld dat binnenkomt en uitgaat."

Licentie Anderlecht
Over de eeuwige rivaal Anderlecht willen de supporters dit nog kwijt: "Maar ik heb liever geen licentie dan Europees geld te smeken bij andere clubs. Ik kan nog steeds moeilijk begrijpen dat Anderlecht in deze situatie een licentie kreeg. Misschien zijn er een paar slimme paarse advocaten…"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Standard alsnog een licentie bemachtigen?

(530 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws