De transfervrije Belgen: Wat doen Mertens, Meunier en Vertonghen?

De transfervrije Belgen: Wat doen Mertens, Meunier en Vertonghen?

10-04-2020 16:16 Laatste update: 16:20
4

Of er dit seizoen nog gevoetbald wordt moet nog blijken. Wat wel vaststaat is dat drie Belgen aan het einde van hun contract zitten. Wat doen Mertens, Meunier en Vertonghen?

Dries Mertens (32)
Mertens speelt sinds 2013 in Napels en kroonde zich pas tot topschutter aller tijden met 121 goals voor Napoli. Hij had hiervoor slechts 310 wedstrijden nodig. De vraag is nu of dat Mertens bij zijn Italiaanse liefde blijft. De Rode Duivel wacht geduldig af op een contractverlenging. Mertens is gegeerd bij enkele topclubs, zo informeerden Chelsea en Inter al naar de aanvaller.

Thomas Meunier (28)
PSG haalde Meunier in 2016 voor 6 miljoen euro bij Club Brugge. Hij presteerde boven de verwachtingen en groeide al snel uit tot de vaste rechtsback van PSG. Met zijn indrukwekkende rushes en mooie goals liet hij zich al snel opmerken bij enkele topclubs. Meunier speelde 108 wedstrijden voor de Parijzenaars. Enkele transfergeruchten wijzen in de richting van Manchester United maar ook Borussia Dortmund volgt de situatie op.


Jan Vertonghen (32)
Over Vertonghen is al veel gezegd en geschreven. De Tottenham-legende komt aan minder speelminuten onder Mourinho en gezien zijn leeftijd krijgt hij geen nieuw contract. Super-Jan speelt al sinds 2012 bij de Spurs en is met 294 wedstrijden een echte clubheld. Er staan veel clubs in de rij voor de verdediger. Zo zou hij terug kunnen naar oude liefde Ajax maar ook Napoli en PSG worden gezien als kandidaten.