Elftal vol Genks bloed: 'Hoe ver zouden zij geraken in de Champions League'

Elftal vol Genks bloed: 'Hoe ver zouden zij geraken in de Champions League'

10-04-2020 14:35
11

Bij Squawka houdt men zich in deze voetballoze periode wel eens bezig met fictieve elftallen samenstellen. Vrijdag is het de beurt aan een ploeg vol ... ex-spelers van KRC Genk! Het moet gezegd: de elf namen die de basisploeg uitmaken, doen watertanden.

Het Engelse Squawka, een dataverwerkingsbedrijf binnen de voetbalwereld, stelde een team op met uitsluitend voetballers die in het verleden voor Genk uitkwamen. Die voorwaarde wordt vrij ruim geïnterpreteerd, want ook jongens als Yannick Carrasco en Divock Origi maken deel uit van het elftal. Zij speelden enkel voor de Genkse jeugdcategorieën.

Met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne kunnen twee uitblinkende Rode Duivels natuurlijk niet ontbreken. Verder oogt vooral het middenveld sterk, waar De Bruyne aan Sergej Milinkovic-Savic en Wilfred Ndidi wordt gekoppeld. Opvallend: Sander Berge, deze winter vertrokken richting Sheffield United, doet dienst als laatste man.

Squawka stelde haar volgers op sociale media ook de vraag hoe ver dit elftal zou geraken in de Champions League. De reacties zijn uiteenlopend. Iemand vermoedt dat je met deze elf gemakkelijk zevende of achtste kan eindigen in de Premier League, terwijl een andere voetbalfan reageert dat je er zelfs de zestiende finales van de Europa League niet mee overleeft. Speculatie, uiteraard.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie