BILD: Neuer (34) eist megacontract en jaarsalaris boven de 20 (!) miljoen

BILD: Neuer (34) eist megacontract en jaarsalaris boven de 20 (!) miljoen

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 13:15vr 10-04-2020 om 13:15

De contractonderhandelingen tussen Bayern München en doelman Manuel Neuer blijven uiterst stroef verlopen. Volgens BILD wil de 34-jarige sluitpost tot 2025 (!) blijven, maar wil de clubleiding van Bayern daar niet aan.

Der Rekordmeister wil liever door tot 2023, mét een optie voor een nog langere samenwerking. Het aantal premies dat Neuer in dat geval zou ontvangen, is afhankelijk van het aantal wedstrijden dat hij keept. Zijn speeltijd is tijdens eerdere gesprekken al ter sprake gekomen: Bayern haalde met Alexander Nübel al een nieuwe doelman en zou hem beloofd hebben dat hij minstens vijftien keer per seizoen mag keepen, tegen de zin van Neuer. Deze is dan ook bang dat Nübel zijn beloofde speeltijd krijgt, wat Neuer zijn bonussen zou kosten.

Ook de salariseisen van de routinier lijken een struikelblok te vormen. Volgens BILD vindt Neuer het gerechtvaardigd om een jaarsalaris van meer dan twintig miljoen euro te eisen, aangezien uit de Primera División afkomstige spelers als Philippe Coutinho en Lucas Hernández ook dergelijke bedragen verdienen. Bayern lijkt vooralsnog echter niet bereid om die salariseisen in te willigen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws