VP’s Eindrapport, de Belgen in Frankrijk: ‘Emond en Limbombe herkansen’

VP’s Eindrapport, de Belgen in Frankrijk: ‘Emond en Limbombe herkansen’

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 12:45vr 10-04-2020 om 12:45

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 21:08vr 10-04-2020 om 21:08

Ook dit seizoen etaleerde weer heel wat Belgische voetballers hun kunsten in uitheemse oorden. Voor sommigen onder hen was het gras wel degelijk groener in het buitenland, anderen hadden het dan weer een heel pak lastiger. Welke landgenoten kunnen de zomer in met een geslaagd rapport en wie moet zich opmaken voor herexamens? VoetbalPrimeur.be zorgt voor een overzicht. Vandaag: De Ligue 1!

Grootste onderscheiding 👨‍🎓

De grootste onderscheiding was dit seizoen helaas voor geen enkele Belgische speler weggelegd in Frankrijk.

Grote onderscheiding 👨‍🏫

Dat er niemand met de grootste onderscheiding naar huis mag wil natuurlijk niet zeggen dat er geen enkele Belg een topseizoen achter de rug heeft. Jason Denayer, mag met grote onderscheiding zich de primus van de klas noemen. De 24-jarige verdediger kan bij Lyon eindelijk naar zijn beste vorm toegroeien en speelde afgelopen seizoen zo goed als alles. Ook op Champions League niveau wist hij zich staande te houden. Tegen Juventus wist hij nota bene met de aanvoerdersband om, Ronaldo en Co het scoren te beletten. Als hij de lijn doortrekt, is een stap hogerop zeker niet uitgesloten.

Jason Denayer: 37 wedstrijden, 0 goals, 11 clean sheets

Onderscheiding 👨‍⚖️

Drie landgenoten mogen ook rekenen op een onderscheiding. Thomas Foket draaide een knap seizoen met het verassend sterke Reims. Foket wordt er gewaardeerd als rechtsachter en is een vaste waarde bij de nummer vijf in Frankrijk. Matz Sels vinden we iets lager terug in het klassement, de doelman staat met Strasbourg op een elfde plek. Dat belet hem echter niet om zich week na week op te stellen als een uiterst betrouwbaar sluitstuk.

Ten slotte mag ook Thomas Meunier de zomer in met een onderscheiding. De kwaliteiten van Meunier staan buiten kijf, de zware concurrentie bij PSG zorgt er echter voor dat de rechtsachter niet altijd zeker is van zijn plaats. Meunier staat er echter altijd als hij mag spelen, én de Franse pers schat hem erg hoog in, een onderscheiding is hier op zijn plaats. Het is nog afwachten of Meunier komende zomer toch voor meer speelkansen kiest en zijn talenten ergens anders tentoon zal stellen.

Thomas Foket: 32 wedstrijden, 0 goals, 1 assists, 13 clean sheets

Matz Sels: 35 wedstrijden, 11 clean sheets

Thomas Meunier: 27 wedstrijden, 1 goal, 2 assists, 13 clean sheets

Voldoening 👨‍💼

De klas der Belgen in Frankrijk blinkt niet uit in middelmatigheid, voldoendes zijn er niet te bespeuren. Op naar de zittenblijvers.

Tweede zit 🤷‍♂️

Geen voldoendes dus, wel een heleboel onvoldoendes. Te beginnen bij Isaac Mbenza. De spits kwam in de winter op huurbasis naar Amiens maar kon nog geen potten breken. Mede door het coronavirus kreeg hij echter ook nog niet veel kansen, Mbenza krijgt dus nog het voordeel van de twijfel en mag terugkomen voor een herkansing.

Zelfde verhaal bij Renaud Emond. De spits kwam werd afgelopen winter voor enkele miljoenen aangetrokken door Nantes. Zijn prijskaartje betaalt hij tot dusver nog niet terug, al gooide het coronavirus ook voor hem roet in het eten.

Wie ook nog mag terugkomen voor een herkansing is Anthony Limbombe, en ook hij mag beroep doen op het coronaexcuus. Voor Limbombe wordt het herexamen echter de laatste kans, valt hij opnieuw door de mand lijkt zijn avontuur bij Nantes er definitief op te zitten.

Isaac Mbenza: 3 wedstrijden, 0 goals, 0 assists

Renaud Emond: 7 wedstrijden, 1 goal, 0 assists

Anthony Limbombe: 5 wedstrijden, 1 goal, 1 assist

Gebuisd over de hele lijn

Het kneusje van de klas is Aaron Leya Iseka. Geen basisplaats bij de allerlaatste in de stand, hij moet het stellen met invalbeurten. Makkelijke omstandigheden zijn het natuurlijk niet, maar als het bij Toulouse niet lukt om elke week te spelen, dan is de Ligue 1 mogelijk te hoog gegrepen. Op zijn 22ste heeft de spits nood aan een basisplaats en vooral doelpunten.

Aaron Leya Iseka: 23 wedstrijden, 2 goals, 0 assists

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Naar welke Belg kijk jij het meeste uit volgend seizoen?

Denayer
46%
Meunier
37%
Sels
5%
Foket
6%
Mbenza
0%
Leya Iseka
0%
Emond
4%
Limbombe
3%
(105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws