Het einde van 1B?: De kroniek van een aangekondigde dood

Het einde van 1B?: "De kroniek van een aangekondigde dood"

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 11:15vr 10-04-2020 om 11:15

De licentieperikelen maken duidelijk dat het water bij vele profclubs tot aan de lippen staat. Vooral in 1B is de situatie alarmerend, Roeselare-sluitstuk Wouter Biebauw ziet het somber in.

De club van Biebauw zit zelf in erg slechte papieren, ze zijn echter niet de enigste in 1B. "Het is beetje de kroniek van een aangekondigde dood", vertelt de doelman tegenover Sporza. "Ik denk dat het huidige competitieformat op zijn einde loopt, we hebben altijd gezegd dat dit geen aangename formule is om in te spelen."

Biebauw denkt ook een verklaring te hebben waarom er juist in 1B zoveel financiële problemen zijn. "De concurrentie om naar 1A te gaan is heel er groot. Veel clubs investeren dan ook maximaal maar daardoor zijn er geen reserves meer in de club."

De doelman ziet het dan ook somber in voor 1B, al biedt het coronavirus misschien ook een onverwachte kans. "Het coronavirus zal veel kapot maken. Maar misschien is dit nu een goed moment om even stil te staan en geen drastische beslissingen te nemen", besluit Biebauw.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Geloof jij nog in het huidige 1B-format?

(107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws