Roeselare wil licentie afdwingen en stapt na overleg met raad van bestuur naar BAS

Roeselare wil licentie afdwingen en stapt na overleg met raad van bestuur naar BAS

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 09:15vr 10-04-2020 om 09:15

KSV Roeselare zit in een benarde situatie. De noodlijdende 1B-club zit in financieel moeilijk vaarwater, waardoor het geen proflicentie kreeg. Na een aandeelhoudersvergadering werd beslist om wel in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

'Het is algemeen bekend dat KSV Roeselare een moeilijk seizoen beleefd met een aantal opmerkelijke negatieve gebeurtenissen. Daarnaast begon ook de wereldwijde gezondheidsproblematiek begin dit kalenderjaar een erg negatieve impact te hebben op de werking van de club', klinkt het op de clubwebsite.

'Na een herhaaldelijke en lange beraadslaging hebben de aandeelhouders beslist om stamnummer 134 verder te blijven ondersteunen en hebben ze beslist om nieuwe engagementen aan te gaan. In die lijn werd dan ook beslist om beroep aan te tekenen en de licentie voor het komend seizoen af te dwingen bij het BAS.'

In 1B kregen ook Sporting Lokeren, Excelsior Virton en Lommel SK geen licentie. Ook zij gaven al aan in beroep te gaan bij het BAS.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws