Licentiemanager geeft toe: 'Voor sommige ploegen was het op het nippertje'

Licentiemanager geeft toe: 'Voor sommige ploegen was het op het nippertje'

10-04-2020 09:46 Laatste update: 09:48
8

In totaal kregen zeven profclubs geen licentie voor volgend seizoen. Voor andere clubs was het dan weer op het nippertje, zo geeft Nils Van Brantegem aan. De licentiemanager zag velen met de schrik vrijkomen.

Er waren maar een aantal clubs die zonder discussie een licentie voor 2020-2021 kregen. "De clubs die met alles in orde waren, en waarop we ons amper moesten richten, waren op één hand te tellen. Ik heb mijn werk gehad, ja", doet Van Brantegem zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

"Op een paar uitzonderingen na was het allesbehalve een walk in the park. Maar de clubs die inspanningen geleverd hebben, ook al was het dan soms last minute, zijn beloond. En dat komt momenteel misschien te weinig uit de verf", gaat de licentiemanager verder.

"Wat sommige ploegen nog deden, zelfs op het allerlaatste moment, was enorm. Ik wil er geen exact cijfer op kleven, maar alleen al in maart kwamen er tussen de 50 en 100 miljoen euro nieuwe middelen en bankwaarborgen binnen. Gigantisch. Ik doe echt m'n hoedje af voor de clubs die dat deden", eindigt hij met een positieve noot.