'Broer van Anderlecht-speler werkt in het makelaarskantoor van Vandenhaute'

'Broer van Anderlecht-speler werkt in het makelaarskantoor van Vandenhaute'

10-04-2020 08:45 Laatste update: 08:56
59

RSC Anderlecht gaf in een schriftelijke verklaring aan dat de rol van Wouter Vandenhaute niet dubbel is. De extern adviseur beheert namelijk ook het makelaarskantoor Let’s Play. Toch viel de licentiecommissie daar niet over. Al kwam paars-wit daar toch goed weg.

Jurgen Geril, journalist bij Het Nieuwsblad, merkt op dat Anderlecht toch wel van geluk mag spreken. 'We horen het Anderlecht en Vandenhaute graag zeggen, maar veel dichter hebben we een kat nog niet bij de melk gezien. Met wie praat Anderlecht als het spelers vraagt om geld in te leveren wegens de coronacrisis?', stelt hij zich de vraag.

Zo wordt betwijfeld of de rol van Vandenhaute effectief zo gescheiden is. 'Met Vandenhaute-de-adviseur of Vandenhaute-de-makelaar? En hoe zeker zijn de Anderlecht-klanten van Let's Play dat in de eerste plaats hun belangen en niet die van de club worden gediend?'

'De oudere broer van een van de grootste Anderlecht-talenten, de 14-jarige (!) Rayane Bounida, werkt freelance bij Let's Play. Niemand twijfelt aan de eerlijke bedoelingen van Wouter VDH. Maar hij zou het iedereen makkelijker maken om een hoge muur te bouwen tussen zijn activiteiten als spelersmakelaar en clubadviseur', besluit Geril.