'Anderlecht door het oog van de naald, Licentiecommissie legt budgetcontrole op'

'Anderlecht door het oog van de naald, Licentiecommissie legt budgetcontrole op'

10-04-2020 07:15 Laatste update: 07:22
95

RSC Anderlecht kreeg ondanks financiële zorgen toch een proflicentie voor volgend seizoen. Toch legde de licentiecommissie paars-wit een extra maatregel op. Zo zal men op driemaandelijkse basis een budgetcontrole uitvoeren bij Anderlecht.

Volgens Het Laatste Nieuws kroop Anderlecht dan ook door het oog van de naald. Het spreekt zelfs van een half mirakel. De licentiecommissie merkte financiële zorgen op bij paars-wit en legde daarom een budgetopvolging op. Dat houdt in dat de licentiecommissie in juni, september en december de financiële huishouding zal nakijken.

Bovendien moet Anderlecht aantonen dat de financiële toestand gehandhaafd wordt, of zelfs verbeterd is. Indien bij die controles negatieve zaken opgemerkt worden, kan de commissie een transferverbod opleggen. Indien het vooropgelegde budget niet gerespecteerd wordt, komt de licentie voor het seizoen 2021-2022 nog meer in gevaar.

De licentiecommissie legde ook 1B-clubs KV Westerlo en Union Saint-Gilloise dezelfde maatregel op. Ook zij moeten driemaandelijks aantonen dat hun financiële toestand geruststellend is.