UPDATE: Barça bevestigt vertrek bestuursleden én onderzoek naar Barça-gate

UPDATE: Barça bevestigt vertrek bestuursleden én onderzoek naar Barça-gate

Gepubliceerd: vrijdag 10 april 2020 om 00:00vr 10-04-2020 om 00:00

Laatste update: vrijdag 10 april 2020 om 15:15vr 10-04-2020 om 15:15

De bestuurlijke crisis bij FC Barcelona lijkt compleet te zijn. La Vanguardia claimt de beschikking te hebben over een brief van zes bestuursleden, die met het zetten van hun handtekening collectief hun ontslag hebben aangeboden.

Eerder op de donderdag sprak vice-voorzitter Emili Rousaud zich al uit over ruis op de lijn tussen hem en voorzitter Josep Maria Bartomeu. Rousaud werd door Bartomeu verzocht om terug te treden en heeft dat volgens La Vanguardia inmiddels gedaan: Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor en Jordi Calsamiglia hebben zich bovendien solidair verklaard en stellen hun positie eveneens ter beschikking.

Volgens de berichtgeving zijn de zes bestuursleden ontevreden over de koers die FC Barcelona onder Bartomeu vaart. Met name de stijl van leiding geven die Bartomeu hanteert, de stroperige onderhandelingen over salaristeruggave van de spelers en de Barça-gate – de veelbesproken online haatcampagne die door de preses gefinancierd zou zijn – hebben tot gefronste wenkbrauwen geleid.

Update: FC Barcelona heeft het vertek van de bestuursleden bevestigd middels een statement via de officiële kanalen. De club heeft bovendien van de gelegenheid gebruik gemaakt om de eerdere uitlatingen van Rousaud te weerleggen: in Camp Nou is geen sprake van corruptie, benadrukt Barça. Men neemt het onderzoek naar de Barça-gate als voorbeeld: de club verleent PriceWaterhouseCoopers alle medewerking in het onafhankelijke onderzoek naar de geruchtmakende social media-campagnes, die gefinancierd zouden zijn door Bartomeu.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Primera División

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws