Nu wel exit Moeskroen? Als je lang op slappe koord danst, kun je eraf tuimelen

Nu wel exit Moeskroen? "Als je lang op slappe koord danst, kun je eraf tuimelen"

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 21:45do 09-04-2020 om 21:45

Bij zeven Belgische clubs gingen woensdag alle alarmbellen af. De Licentiecommissie gunde onder meer Royal Excel Moeskroen geen licentie voor komend seizoen. Dat is inmiddels vaste prik geworden voor de Henegouwers, maar deze keer zou het wel eens écht faliekant kunnen aflopen, waarschuwt Peter Vandenbempt.

"Moeskroen is een club die elk jaar met de limieten flirt", verwijst Vandenbempt bij Sporza terug naar de vroegere licentieperikelen van Moeskroen. "Als je jaar na jaar op een slappe koord danst en de stok van de koorddanser wordt elk jaar korter om zijn evenwicht te bewaren, kun je er wel eens aftuimelen. Ze zijn met hun beroepsprocedure voor het BAS vol vertrouwen in een goeie afloop, maar er is een groot verschil met de vorige keren, toen het enkel over hun eigendomstructuur ging."

"Het gaat nu ook om financiële zorgen, die niet eens echt ontkend worden", weet de journalist. "De nieuwe eigenaar wil af van Moeskroen. Hij heeft bepaalde stortingen niet gedaan, waardoor de solvabiliteit van de club ineens in gevaar is. In volle coronatijd moet Moeskroen op zoek naar vers geld. Maar ik lees ook dat de commissie nu over onomstotelijke bewijzen beschikt dat de club in handen is van makelaars. Iedereen wist dat - het lag er vingerdik op - maar door allerlei trucs zijn ze de dans telkens ontsprongen. Maar nu zitten ze in Moeskroen dus met 2 problemen."

Opnieuw clementie?
Het hoeft geen verrassing te heten dat Moeskroen haar lot (alweer) verbindt aan het BAS. Dat arbitragehof kan beslissen om de club alsnog een licentie toe te kennen. Of dat trucje nu opnieuw werkt, betwijfelt Vandenbempt. "Het zal kantje boord zijn voor het BAS", meent hij. "Als de Licentiecommissie over onomstotelijke bewijzen beschikt dat de club is in handen van makelaars, heeft Moeskroen 0% kans om een licentie te bemachtigen voor het BAS.

"Want dan neem ik aan dat die bewijzen ook voor het BAS onomstotelijk zijn. Alleen ken ik die bewijzen natuurlijk niet. Want al die clubs die in het verleden de licentie van Moeskroen aanvochten en met bewijzen aankwamen dat die structuur bij Moeskroen niet klopte, kregen voor het BAS geen gelijk", herinnert Vandenbempt zich nog.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Speelt Moeskroen volgend seizoen in Eerste Klasse A?

(240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws