Fanclub van Oostende stuurt open brief de wereld in: 'We moeten blijven vechten'

Fanclub van Oostende stuurt open brief de wereld in: 'We moeten blijven vechten'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 21:27do 09-04-2020 om 21:27

Meer dan ooit pakken er donkere wolken samen boven Oostende. Kustploeg KV Oostende staat op het rand van het faillissement en bijgevolg het amateurvoetbal. De Licentiecommissie weigerde alvast om een licentie toe te kennen. De supportersfederaties van KVO erkennen de ernst van de situatie, maar roepen op tot hoop en kalmte.

In een open brief op de website kustboys.be hebben verschillende fanclubs van Oostende een statement geplaatst. Dat KVO geen licentie heeft verkregen, was voor hen al een 'zekerheid', schrijven ze. Door het gekibbel tussen het huidige bestuur en Marc Coucke zijn voorlopige overnamepogingen op niets uitgedraaid. Dat vindt het supportersorgaan een jammere zaak.

'Het kan toch niet zijn dat door de halsstarrigheid van bepaalde personen, wij als supporters in de kou komen te staan', spuwt de vereniging haar gal. 'Het zijn wij niet alleen als supporter, maar ook de 600 jeugdspelers die plots alles zien verdwijnen. De medewerkers die ineens hun job kwijt zijn. Het gehele sociale engagement dat achter een organisatie als KVO zit plots verdwijnt.'

Hoop behouden
'Wat rest ons nu?', vragen de supportersfederaties zich openlijk af. 'Nog een maand onzekerheid? Als federatie zijn we ervan overtuigd dat op bestuursniveau hard wordt verder gewerkt aan een mogelijke oplossing. We kunnen nu twee dingen doen, dat is ten eerste zwaar wijzen met onze vinger in de richting van MC en zijn onverzetbaarheid in dit dossier en dit ondergaan met een bijna zekerheid van een faillissement of ten tweede hopen op het gezond verstand van alle betrokken partijen zodat zij tot een consensus komen en KVO toch kan overgenomen worden door PMG of een andere partij.'

'Veel meer woorden kunnen we hier niet aan toevoegen en alleen maar stellen dat al onze hoop ligt in de handen van mensen die de sleutel tot de oplossing in handen hebben. We willen nogmaals alle fans bedanken voor de steun. Het zijn geen makkelijke tijden, maar jullie tonen nog altijd dat KVO lang niet dood is. We moeten blijven 'vechten', maar op een positieve manier. Hopelijk kunnen we blijven roepen "Lang leve KVO en lang leve de kustboys"', eindigt de brief.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws