Mpoku had het voor Sa Pinto: Minder tactisch, maar grinta compenseerde veel

Mpoku had het voor Sa Pinto: "Minder tactisch, maar grinta compenseerde veel"

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 20:55do 09-04-2020 om 20:55

Paul-José Mpoku trok vorige winter de deur van Sclessin achter zich dicht, voor de derde keer al overigens. De spelmaker voetbalt momenteel in de Verenigde Arabische Emiraten, maar blikt met plezier nog eens terug op zijn laatste periode bij Standard Luik.

Over zijn hoogtepunt moet Mpoku dan ook niet nadenken. "De bekerwinst onder Sá Pinto", antwoordt de Luikenaar meteen bij Sport/Voetbalmagazine. "Op voetbalvlak heb ik me evenveel kunnen ontwikkelen onder Preud’homme, maar onder Sá Pinto was er cette folie, die gekte." Die leidde in 2018 dus tot de eindoverwinning in de Croky Cup.

"Uiteraard voetbalden we veel minder tactisch, maar de grinta waarmee de coach ook zijn spelers aanstak, compenseerde veel", legt Mpoku de sterke punten van Sa Pinto bloot. "Als we voetbalden, vertegenwoordigen we onze trainer. De mens achter de trainer ook, wie hij was. We zijn de hele tijd achter hem gaan staan, dat klopt. We deden dat omdat hij ons ook door dik en dun steunde. We wisten dat hij ons nooit zou verraden. Er bestond een heel sterke vertrouwensband tussen hem en de spelersgroep."

Na zijn succesvolle passage bij Standard ging het bergaf met de carrière van Sa Pinto. Eerst tekende hij bij Legia Warschau, maar in Polen kon de Portugees niet overtuigen. Sporting Braga, een club uit zijn vaderland, gaf hem daarop een kans. Daar slaagde Sa Pinto evenmin. In december van vorig jaar werd hij er ontslagen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws