De Mos vreest niet voor Standard: 'Te groot om kopje onder te gaan'

De Mos vreest niet voor Standard: 'Te groot om kopje onder te gaan'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 19:30do 09-04-2020 om 19:30

Standard kreeg woensdag een donderslag bij heldere hemel te verwerken. Zo besloot de Licentiecommissie om de Rouches geen licentie voor profvoetbal te geven. De club ging meteen in beroep en wil via het BAS toch een licentie behalen. Aad de Mos twijfelt er niet aan dat het dat ook zal krijgen.

"Ik zou me over Standard maar niet te veel zorgen maken", vertelt De Mos in De Telegraaf. "Die club is te groot om kopje onder te gaan. Dat is een club in de orde van grootte van Ajax, Feyenoord en PSV. Het bestaat niet, dat Standard het niet gaat redden", geeft de Nederlander aan.

"Natuurlijk is het nu een moeilijke tijd, maar ik denk dat er zeker iemand op zal staan om die club er niet aan onderdoor te laten gaan", voegt De Mos er nog aan toe. "Het gaat om een bedrag van twaalf à dertien miljoen euro. Dat is geen volstrekt onhaalbaar bedrag voor vermogende mensen. De liefde voor Standard is groot in België, en er zijn genoeg mensen die zo’n bedrag op kunnen brengen."

Voor De Mos is het dan ook duidelijk: Standard krijgt nog een licentie. "Ik twijfel er niet aan, dat de situatie bij Standard wordt opgelost. Het is de club van Gerets, Van Moer en Preud’homme. Die gaat niet verloren. Dat kan ik me niet voorstellen", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws