Casillas: 'De redding tegen Robben in de WK-finale was m'n mooiste ooit'

Casillas: 'De redding tegen Robben in de WK-finale was m'n mooiste ooit'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 19:01do 09-04-2020 om 19:01

Iker Casillas heeft in zijn lange carrière heel wat mooie reddingen kunnen doen. De mooiste deed hij naar eigen zeggen echter in de WK-finale van 2010. De Spaanse doelman redde zijn ploeg door de bal met zijn teen uit de goal te houden. Daarmee voorkwam hij de voorsprong voor Oranje en hielp hij zijn land aan WK-winst.

Casillas (38) blikt via de officiële kanalen van de Champions League terug op zijn carrière. Hij hoeft niet lang na te denken wanneer hij naar zijn mooiste redding wordt gevraagd.

"Dan ga ik voor reddingen die bepalend zijn geweest, zoals die in de WK-finale. Het één-tegen-één-moment met Robben. Het was niet per se de mooiste, maar het ging puur om het moment", zegt Casillas.

Casillas kan het zich nog goed herinneren. Hij stond oog-in-oog met Robben en hield de bal uit de goal. "Ik probeerde te voorspellen wat hij zou gaan doen. Ik heb met hem gespeeld bij Real Madrid, dus ik wist min of meer wel wat zijn kwaliteiten waren. Ik probeerde hem links wat meer ruimte te geven, zodat hij zou proberen om me te passeren, maar hij besloot te schieten. Gelukkig kreeg ik mijn rechtervoet er nog tegenaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws