De grote JPL-quiz, deel 3: Vroege Brugse wissel, boos Zulte Waregem en Lamkel Zé

De grote JPL-quiz, deel 3: Vroege Brugse wissel, boos Zulte Waregem en Lamkel Zé

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 18:45do 09-04-2020 om 18:45

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 18:54do 09-04-2020 om 18:54

Het seizoen 2019 – 2020 van de Jupiler Pro League lijkt afgelopen. Maar hoeveel weet jij nog van de laatste voetbalmaanden? Test het in de VoetbalPrimeur.be-quiz. Op dinsdag zijn de maanden november en december aan de beurt. Succes. 

01) In november ontvangt KV Mechelen Sporting Charleroi. Een fan van Malinwa toont zich van zijn kleinste kant en neemt een speler van de bezoekers op de korrel. Om welke speler van Charleroi ging het?

02) Tijdens Sporting Charleroi – KV Oostende stuurt de kustploeg een opmerkelijk bericht de wereld in. Het laat weten dat Kare Ingebrigtsen bezig is aan zijn laatste minuten bij KV Oostende. Naar welke club trok de Noorse trainer?

03) In de Slag om Vlaanderen heeft Club Brugge het in de openingsfase moeilijk. Na 35 minuten heeft Phillipe Clement genoeg gezien. Hij haalt een aanvaller naar de kant. Wie had de boter gegeten in de Ghelamco Arena?

04) Haalt ie het of haalt ie het niet. Brecht Dejaegere reist niet mee met zijn ploegmaats naar Genk. Uiteindelijk is Dejaegere toch tijdig in Limburg geraakt voor de laatste match van Felice Mazzu bij de landskampioen. Waarom reisde Brecht Dejaegere later af?

05) De wegen van Marc Brys en STVV scheiden. Volgens de voorzitter van STVV drong de trainer zelf aan op zijn ontslag. Wat is ook alweer de naam van de voorzitter van STVV?

06) Debuteren en scoren in dezelfde match. Niet veel jeugdproducten van RSC Anderlecht slaagden daarin. Antoine Colassin flikte het wel. Tegen welke ploeg debuteerde en scoorde de aanvaller?

07) Anderlecht moest dit seizoen heel wat klappen incasseren. In december is het weer prijs. Yari Verschaeren loopt een zware blessure op. Op het veld van welke tegenstander raakte de jonge middenvelder van paars-wit geblesseerd?

08) In oktober wint Kortrijk van Zulte Waregem. Na de match zijn ze bij Essevee voornamelijk boos op één man van de bezoekers. Zulte Waregem stuurt zelfs een persbericht uit dat het blij is dat haar fans niet op zijn onsportief gedrag ingingen. Wie maakte Zulte Waregem boos?

09) Didier Lamkel Zé laat tegen Kortrijk opnieuw van zich spreken. Na een doelpunt laat de speler van Royal Antwerp FC een opvallend T-shirt zien. Welke tekst stond daarop?

10) Medio november bedankt Genk Mazzu. Hannes Wolf neemt over. De Duitser moet lang wachten op zijn eerste zege met Genk. Tegen welke ploeg wint Wolf een eerste keer als trainer van Genk?

De antwoorden? Die vind je hieronder.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws