Oostende besloot om de strijd voor haar licentie op het publieke forum te voeren

"Oostende besloot om de strijd voor haar licentie op het publieke forum te voeren"

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 18:08do 09-04-2020 om 18:08

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 18:09do 09-04-2020 om 18:09

Zeven Belgische profclubs kregen van de licentiecommissie geen licentie voor het komende seizoen. Bij dat zevental hoort ook KV Oostende. Verrassend is dat niet, want de kustploeg is nu al even verwikkeld in een financiële strijd met oud-voorzitter Marc Coucke. In de ogen van KVO is hij de baarlijke duivel, maar Peter Vandenbempt nuanceert.

Volgens de Sporza-journalist moet het huidige bestuur van Oostende ook eens voor eigen deur vegen. "KV Oostende is nog een zorgenkindje", weet Vandenbempt bij Sporza. "Die club heeft zeer hard haar best gedaan om de media goed te informeren, vooral over de rol van Marc Coucke. Ze hebben besloten om de strijd voor hun licentie op het publieke forum te voeren." 

"De situatie van KVO is zeer duidelijk: er moet een akkoord komen met Marc Coucke", klinkt het zo klaar als een klontje. "Ik weet wel niet of het aangewezen is om voor de ogen van iedereen Couckes arm om te wringen.  "

"Gedeelde verantwoordelijkheid"
Bovendien is Coucke niet de enige schuldige, aldus Vandenbempt. "Maar ook hier is het een gedeelde verantwoordelijkheid. Coucke heeft van de club iets willen maken wat ze niet kan zijn, maar dat is wel voortgezet door zijn opvolgers Callant en Dierckens", is Vandenbempt streng. "Zij hebben in elk geval niets of te weinig gedaan om het tij te keren. Daardoor oogt de toekomst van KVO hoogst onzeker. 

Oostende is alvast niet van plan de schouders te laten hangen na het slechte nieuws van de Licentiecommissie, integendeel. De West-Vlamingen trekken niet alleen naar het BAS om hun eigen verdict aan te vechten, maar betwisten evenzeer de licentie van ... RSC Anderlecht, waar Coucke nu voorzitter is. Volgens KVO zijn de banden van Coucke met Oostende nog te sterk zichtbaar.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie is de grote schuldige bij Oostende?

(1164 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws