Beloften Club Brugge vieren als nummer twee de titel: Beslissing is terecht

Beloften Club Brugge vieren als nummer twee de titel: "Beslissing is terecht"

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 17:40do 09-04-2020 om 17:40

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 17:43do 09-04-2020 om 17:43

De A-kern van Club Brugge is nog niet zeker van een titel, maar de jonkies mogen wel al vieren. Daar heeft de KBVB besloten om Blauw-Zwart te kronen tot de kampioen, tot groot jolijt van de Bruggelingen en trainer Rik De Mil.

Club Brugge stond eigenlijk tweede in de A-reeks, maar had ook twee wedstrijden minder gespeeld dan leider RSC Anderlecht. De KBVB berekende het puntengemiddelde van alle clubs (zoals in de Amateurreeksen gebeurde), waardoor Club Brugge uiteindelijk tot kampioen werd gekroond. In de B-reeks werd Waasland-Beveren kampioen.

Coach Rik De Mil was bijzonder tevreden met het nieuws en het voorbije seizoen. "We zijn verder gegaan in de UEFA Youth League, hebben de kwartfinale van de Beker van België behaald en zijn verdiend kampioen geworden. Onze gemiddelde leeftijd ligt bovendien het laagst in vergelijking met alle andere ploegen in de reeks", gaf hij aan op de officiële kanalen van Club Brugge.

"Als je een competitie kan afwerken en daarna de titel kan nemen, geef dat natuurlijk iets extra’s. Toch is de beslissing 100% terecht. Deze omstandigheden overstijgen het voetbal. Nu kunnen we enkel ingetogen vieren, een feestje met iedereen zal voor na de lockdown zijn", geeft De Mil aan.

Jonkies in A-kern
De beloftencoach van Club Brugge kan alleen maar tevreden zijn met het werk van zijn team. "Onze allergrootste doelstelling werd behaald. Met Ignace Van der Brempt, Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper hebben we opnieuw jongens naar de A-kern geloodst. Dit allemaal toont de positieve impact van ons nieuwe Basecamp en de goede samenwerking met de A-kern. Deze titel is de verdienste van heel Club", besluit De Mil.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws