Van Heerden blikt terug en beklaagt zich zijn vertrek bij Club Brugge

Van Heerden blikt terug en beklaagt zich zijn vertrek bij Club Brugge

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 19:45do 09-04-2020 om 19:45

Club Brugge had het voor de periode Bart Verhaeghe/Vincent Mannaert moeilijk om prijzen te pakken, maar had met Elrio Van Heerden wel één lichtpuntje in de kern zitten. De Zuid-Afrikaan speelde amper drie seizoenen voor Blauw-Zwart. Dat hij vertrok, beklaagt Van Heerden zich nu.

Na drie seizoenen besloot Van Heerden om Club Brugge transfervrij te verlaten. Hij ging in Engeland aan de slag bij Blackburn Rovers, waar hij geen indruk wist te maken. Dat hij voor een vertrek koos, was volgens Van Heerden een foute beslissing.

"Als mijn contract geregeld was, zou ik langer in België gebleven zijn. Ik was er aangepast en het was een goede competitie. Als ik er nog twee seizoenen gebleven was, was ik beter voorbereid geweest om in een grotere Europese competitie te spelen", geeft hij aan in Lancashire Telegraph.

Toch koos hij voor Engeland. "Maar soms gebeuren er dingen en tegen een transfer naar Engeland kan je moeilijk neen zeggen. Je moet de uitdaging aangaan, maar jammer genoeg verhuisde ik niet meteen naar de grootste club", klinkt het.

"Als ik langer bij Club gebleven was, had ik naar een betere ploeg in de Engelse competitie kunnen verhuizen in plaats van een team dat tegen de degradatie moest strijden", geeft Van Heerden aan. Na zijn periode bij Blackburn Rovers kwam Van Heerden nog uit voor Sivasspor, KVC Westerlo en Golden Arrows in eigen land.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws