Barça-bom barst: 'Ik zou gelekt hebben en kritiek geleverd hebben: niets van waar'

Barça-bom barst: 'Ik zou gelekt hebben en kritiek geleverd hebben: niets van waar'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 17:01do 09-04-2020 om 17:01

FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu ligt overhoop met vice-voorzitter Emili Rousaud. Deze werd eerder deze week tot zijn grote verrassing verzocht om Barça per direct te verlaten, nadat hij gebeld werd door Bartomeu zelf.

Het nieuws ging al snel rond in de Spaanse media en wordt nu bevestigd door Rousaud zelf. "Bartomeu belt me niet vaak, dus ik had dit niet verwacht. En zeker zijn boodschap kwam als een verrassing", laat hij weten aan Marca. "Hij vertelde me dat hij het bestuur wilde reorganiseren en verzocht mij om terug te treden. Ik zei dat ik verrast was en vroeg of hij daar redenen voor had."

Bartomeu kwam vervolgens met twee argumenten op de proppen. "Hij vertelde dat ik naar de pers heb gelekt en dat ik tegenover journalisten kritiek heb geleverd over spelers. Maar daar klopt helemaal niets van!", stelt Rousaud. "Het tweede punt verbaasde me misschien wel nóg meer. Volgens hem heb ik kritiek geleverd op werknemers en bestuursleden van de club. Hij noemde echter geen namen... Natuurlijk zijn er altijd betere en minder goede mensen op kantoor, maar over het algemeen hebben we een prima niveau op de werkvloer."

Privégesprek lekte uit
Voor Rousaud, die al vijf jaar lang samenwerkt met Bartomeu, kwam de boodschap als een donderslag bij heldere hemel. "Ik vond het buitengewoon spijtig dat hij me dit na vijf jaar kwam vertellen. Zowel de manier waarop als de timing was niet goed." Ironisch genoeg lekte de conversatie uit naar de media. "Ik weet niet hoe dat heeft kunnen gebeuren. Dat was het laatste wat ik verwachtte, aangezien dit een privégesprek met de voorzitter was."

De bestuurlijke verhoudingen in Camp Nou staan al langere tijd op scherp. Bartomeu werd er onlangs van beschuldigd dat hij geld had uitgetrokken voor online haatcampagnes tegen spelers én politieke tegenstanders. De preses heeft dit overigens ten stelligste ontkend. In 2021 vinden er weer presidentsverkiezingen plaats bij FC Barcelona.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws