Ongezien: zelfs KMSK Deinze hoopt op promotie naar Eerste Klasse A

Ongezien: zelfs KMSK Deinze hoopt op promotie naar Eerste Klasse A

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 15:15do 09-04-2020 om 15:15

De licentiecommissie heeft zich streng getoond: liefst zeven profclubs kunnen hun licentie verliezen. KMSK Deinze, de kampioen in 1e Amateur, is wél in orde met de proflicentie. Stijgt die club meteen twee klasses?

Door het bloedbad in 1B zou die klasse volledig kunnen verdwijnen. Momenteel zijn er namelijk maar 19 clubs die een proflicentie hebben. Voorzitter Denijs Van De Weghe ziet dubbele promotie wel degelijk als een mogelijkheid.

"Als er beslist wordt om naar 20 ploegen te gaan in 1A, zijn we er misschien wel bij", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Dan moet ik misschien wel nog een voorlopige tribune bij bouwen in het stadion. Ik hoop alleen niet dat men beslist om met 18 clubs in 1A aan te treden en alles eronder tot amateur te veroordelen. Dan zijn we in principe kampioen voor niets geworden."

Deinze kan terugvallen op één precedent. "Het is waarschijnlijk nog nooit gebeurd in ons land dat een ploeg van het derde niveau rechtstreeks naar het eerste niveau overgaat. Maar één keer is dat wel gebeurd als ik mij niet vergis: Napoli ging destijds ook van de derde klasse naar de Serie A. Of wij daar ook klaar voor zouden zijn? Laten we zeggen dat we snel kunnen schakelen, ja."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws