Lot van de Jupiler Pro League wordt uitgesteld

Lot van de Jupiler Pro League wordt uitgesteld

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 10:30do 09-04-2020 om 10:30

De Algemene Vergadering va n de Pro League wordt uitgesteld. Normaal was deze op 18 april. Nu zal de vergadering op 24 april doorgaan. Tijdens de Algemene Vergadering zal men beslissen over het lot van de Jupiler Pro League.

De kans is groot dat het seizoen 2019 - 2020 stopt met de huidige stand. De Raad van Bestuur van de Pro League gaf eerder het advies om het kampioenschap te beëindigen waarbij de huidige stand de eindstand is. Dat advies moet evenwel nog bekrachtigd worden. Dat gebeurt tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League. 

Normaal stond de vergadering volgende week zaterdag op het programma. Dat is nu niet meer zo. De Algemene Vergadering zal nu doorgaan op 24 april 2020. Dan komen we te weten of Club Brugge zich effectief nu al kampioen mag noemen, wie er Europees speelt en wie zakt. 

Waarom de vergadering is uitgesteld wordt momenteel nog niet gecommuniceerd. Mogelijk heeft het te maken met de problemen rond de licenties van de profclubs. Momenteel hebben slechts 19 profclubs een licentie voor volgend seizoen in handen. Een 1A en 1B zoals dit seizoen is met de huidige situatie niet mogelijk. Ook het kampioenschap, de verdeling van de Europese tickets, de degradatiestrijd en de promotiestrijd zijn nog gevoelige punten. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws