UPDATE: 'Standard krijgt honderd procent zeker een proflicentie'

UPDATE: 'Standard krijgt honderd procent zeker een proflicentie'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 19:06wo 08-04-2020 om 19:06

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 20:44wo 08-04-2020 om 20:44

Standard Luik heeft géén licentie gekregen van de licentiecommissie. Zoals verwacht gaan de Rouches wel in beroep bij het Belgische Arbitragehof. Op de webstek komt de club met een statement.

Standard dreigt terug te worden gezet naar tweede amateurklasse mét drie punten aftrek. De licentiecommissie heeft twee redenen opgegeven:

- Het niet naleven van de vereiste deadline voor het betalingsbewijs van premies voor enkele spelers.

- Het verkoopscompromis van het stadion, getekend op 31 maart, werd door de licentiecommissie geïnterpreteerd als een simpel “project” terwijl het meegedeelde document de handtekeningen van kopers en verkopers bevatte en dit onherroepelijk werd vastgelegd voor alle partijen.

De club is verrast door de uitspraak en redenering en gaat niet akkoord. ‘De club komt volledig in opstand tegen deze slechte interpretatie: het gaat wel degelijk over een verkoopscompromis van het stadion in de vereiste vorm. Onze club betwist dan ook hevig deze oneerlijke beslissing en zal zijn belangen gaan verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport’, klinkt het bij Standard.

Update: Onzekerheid over de toekomst van Standard, maar volgens RTL-journalist Alexandre Braeckman moeten de fans van de Rouches ook niet vrezen. Op Twitter geeft hij aan dat Standard 'honderd procent zeker' een licentie zal krijgen voor profvoetbal volgend seizoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws