Antwerp-verdediger De Laet: Dan speel ik liever geen bekerfinale

Antwerp-verdediger De Laet: "Dan speel ik liever geen bekerfinale"

07-04-2020 16:00 Laatste update: 16:08
4

Voetballers komen al enkele weken niet aan spelen toe, waardoor de verveling al eens komt opborrelen. Daarom legde Antwerp FC verdediger Ritchie De Laet enkele dillema’s voor in hun YouTube-show.

Door de coronacrisis is er onzekerheid over de bekerfinale waarin Antwerp het moest opnemen tegen Club Brugge. De Laet kreeg de keuze tussen een bekerfinale zonder toeschouwers of simpelweg geen bekerfinale. “Niet spelen”, reageerde hij snel. “Omdat het niet hetzelfde is. Vooral bij Antwerp zijn het de fans die alles zo speciaal maken. Als zij het niet kunnen meemaken en beleven, maak ik het liever ook niet mee.”

Verkiest De Laet een avondje in de Carré of in The Villa? “Dan kies ik om een pintje te drinken op mijn zetel, want ik ga niet uit”, lachte hij.

De Laet startte dit seizoen twintig keer in de basis bij Antwerp, maar kwam door zijn rol in de verdediging nog niet tot scoren in de competitie. Desondanks verkiest hij in het filmpje om een bal van de doellijn te halen boven het scoren van een doelpunt. Dat De Laet een doelpunt kan scoren, bewees hij al tijdens zijn uitleenbeurt aan Melbourne City. Daar wisselde hij namelijk zijn plaats in de verdediging af met die van diepe spits. In die hoedanigheid scoorde hij zeven keer voor zijn Australische ploeg.