Cercle zet zich lijnrecht tegenover Club en Gent: 'Mensen zoals Van Eetvelt nodig'

Cercle zet zich lijnrecht tegenover Club en Gent: 'Mensen zoals Van Eetvelt nodig'

07-04-2020 10:01 Laatste update: 13:38
127

RSC Anderlecht lanceerde maandag een idee om de Europese inkomsten van de topclubs tijdens de komende drie jaar te verdelen over alle Belgische clubs, om de impact van de coronacrisis op een solidaire manier aan te pakken. Bij Club Brugge is men niet gewonnen voor die gedachte, maar buur Cercle ziet er wél heil in.

In een reactie op het nieuws liet Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, doorschemeren dat hij de oproep van Anderlecht wat hypocriet vindt. Dat paars-wit in financiële problemen zit en volgend jaar hoe dan ook niet actief zal zijn in Europa, doet de wenkbrauwen fronsen. Overigens staat ook KAA Gent sceptisch tegenover het voorstel van Anderlecht.

Bij Cercle Brugge ziet men dat anders. 'Misschien vreemd, doch sterk dat Anderlecht dit aandurft', vindt Vincent Goemaere, voorzitter van de Vereniging. 'We hebben moedige beslissingen en mensen zoals Karen Van Eetvelt nodig in het belang van het Belgische voetbal.' De hashtag #solidariteit die Goemaere daarbij gebruikt, is veelzeggend.