Van Eetvelt bevestigt nieuwe rol van Coucke bij RSC Anderlecht

Van Eetvelt bevestigt nieuwe rol van Coucke bij RSC Anderlecht

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 20:23ma 06-04-2020 om 20:23

De overname van RSC Anderlecht is nog geen groot succes gebleken voor Marc Coucke. De voorzitter van Anderlecht kon nog niet voor prijzen zorgen en kreeg ook al heel wat kritiek. Dat ziet ook nieuwe bestuurder Karel Van Eetvelt.

Volgens Van Eetvelt is die kritiek ook zeker niet verdiend. "Ik heb ook vast moeten stellen dat Marc Coucke momenteel aangeschoten wild is, en dat de boodschap en de boodschapper voortdurend verward worden. Dat moet keihard zijn voor hem", klinkt het op de officiële kanalen van Anderlecht.

"Zijn overname van RSCA is tot nu toe geen succes, maar nu lijkt het alsof Coucke verantwoordelijk is voor alles wat fout loopt op Anderlecht. Op korte termijn zal Marc als voorzitter van RSCA nooit goed kunnen doen, en dat beseft hij", aldus Van Eetvelt.

Coucke lijkt ook een koersverandering te zijn ondergaan. Hij komt steeds minder in de media en zal dat ook blijven doen. "Bij mijn aanstelling heeft hij duidelijk aangegeven dat hij in de toekomst een ceremoniële voorzitter wil zijn, die op de achtergrond blijft. Hij heeft mij als CEO verregaande bevoegdheden gegeven. Marc wil ook dat ik zijn plaats in de Raad van Bestuur van de Pro League overneem. In juni wordt het nieuwe bestuur verkozen, dan stel ik me kandidaat", besluit Van Eetvelt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws