Mechelen-spelers gaan akkoord met inleveren loon en schenken geld aan zorgsector

Mechelen-spelers gaan akkoord met inleveren loon en schenken geld aan zorgsector

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 18:10ma 06-04-2020 om 18:10

De spelers van KV Mechelen gaan akkoord met het inleveren van hun deel van hun loon voor de maanden april en mei. Ze steunen ook de zorgsector met een bedrag van 100.025 euro. Dat meldt KV Mechelen op maandag. 

'Door de Corona-crisis ontsnapt ook KVM niet aan serieus inkomstenverlies. De club nam dan ook maatregelen om dat verlies te beperken. Eerder werd al overeengekomen dat de algemene, sportieve en medische staf de helft van hun loon inleveren en bedienden en arbeiders op het systeem tijdelijke werkloosheid terugvallen', laat KV Mechelen weten. 

Algemeen Directeur Frank Lagast meldt het akkoord met de spelers.“Aan de spelers van de A-kern hebben we gevraagd om een deel van hun loon in te leveren voor april en mei en zij zijn hiermee akkoord gegaan. Voor hen betalen we slechts beperkte bijdragen voor de sociale zekerheid, dus is het logisch dat we nu geen beroep doen op tijdelijke werkloosheid."

Ook aan de zorgsector is Achter de Kazerne gedacht.  "De A-kern – inclusief de jonge spelers met beperkte lonen – dragen bij tot onze solidariteitsbijdrage voor de zorgsector in het Mechelse. We zijn tevreden dat we dit akkoord in onderling overleg hebben kunnen bereiken", aldus nog Lagast. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws