De grote JPL-quiz, deel 1: De eersten, de problemen en de ontslagen

De grote JPL-quiz, deel 1: De eersten, de problemen en de ontslagen

06-04-2020 17:59 Laatste update: 07-04-2020 18:27
7

Het seizoen 2019 – 2020 van de Jupiler Pro League lijkt afgelopen. Maar hoeveel weet jij nog van de laatste voetbalmaanden? Test het in de VoetbalPrimeur.be-quiz. Op maandag zijn de maanden juli en augustus aan de beurt. 

01) KV Mechelen dwingt op het veld promotie af. Toch duurt het een tijdje alvorens het duidelijk wordt dat Malinwa effectief in 1A mag starten. De voorzitter van Mechelen zet na de zaak Propere Handen een stap terug. Wat was ook alweer zijn naam?

02) KAA Gent versterkt zich in juli met Michael Ngadeu Ngadjui. De verdediger zal uiteindelijk in alle matchen van dit seizoen spelen. Van welk land is hij afkomstig?

03) KRC Genk mag het seizoen openen. Het doet dat op 26/7 tegen KV Kortrijk. In de match tussen de landskampioen en de Kerels wordt ook het eerste doelpunt van het seizoen gescoord. Op wiens naam kwam de treffer?

04) Op 17 augustus moest normaal Zulte Waregem – Charleroi gespeeld worden. Dat gebeurt niet. Het duel wordt uitgesteld. Waarom?

05) Na meer dan 50 jaar start Anderlecht niet meer in een uitrusting van Adidas. Wie is sinds dit seizoen de shirtsponsor van paars-wit?

06) Club Brugge staat al haast het hele seizoen aan de leiding. Op de eerste speeldag wint het ook met 1-3 van Waasland-Beveren toch mag het de leidersplaats niet claimen. Wie was na speeldag 1 de eerste leider van de Jupiler Pro League?

07) Anderlecht mist volledig haar start. Hoeveel wedstrijden in de competitie wint Anderlecht in juli en augustus samen?

08) Standard gaat door met Obbi Oulare. Van welke club nemen de Rouches de aanvaller over?

09) Antwerp wint in augustus ruim van Waasland-Beveren met 4-1. Toch moet The Great Old na de match een tijdje een forfaitnederlaag vrezen. Waarom?

10) De competitie is een maand bezig wanneer het eerste trainersontslag van het seizoen er komt. Welke trainer werd in het seizoen 2019 – 2020 als eerste op de keien gezet?

De antwoorden? Die vind je hieronder!