Anderlecht speelt geen Europees, maar wil nu wel geld van Club Brugge, Antwerp, …

Anderlecht speelt geen Europees, maar wil nu wel geld van Club Brugge, Antwerp, …

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 17:19ma 06-04-2020 om 17:19

RSC Anderlecht speelde dit seizoen geen Europees voetbal. Ook volgend seizoen lijkt Anderlecht in Europa te ontbreken. Toch hoopt paars-wit op geld van de Champions League en de Europa League. Volgens Karel Van Eetvelt moet dat komen van onder meer Club Brugge.

Anderlecht is akkoord gegaan met het stopzetten van het seizoen 2019 – 2020. Als op 15 april tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League bevestigd wordt dat de huidige stand de eindstand wordt van dit seizoen, dan grijpt paars-wit weer langs een Europees ticket en heel wat geld. Club Brugge, KAA Gent, Charleroi, Antwerp en Standard mogen wel Europa in. Die ploegen krijgen dus extra geld. Anderlecht wil daar een deel van.

"Op financieel vlak pleit RSCA ook voor solidariteit tussen de clubs. Die solidariteit zal nodig zijn want de impact van corona op ons voetbal zal zeer groot zijn. De Europese plaatsen kunnen logisch worden toegewezen op basis van de plaats in de rangschikking na 29 speeldagen, maar de clubs die op die manier Europa ingaan, moeten solidair zijn met de andere clubs”, stelt Anderlecht CEO Karel Van Eetvelt op de website van Anderlecht.

Anderlecht heeft dan ook een idee om het geld te verdelen. "Wij stellen voor dat er de komende drie seizoenen een substantieel deel van de Europese inkomsten verdeeld wordt over alle clubs. En we zijn ervan overtuigd dat RSCA hier ook zijn bijdrage zal leveren, want wij hebben de absolute ambitie om vanaf de zomer van 2021 weer elk seizoen Europees te spelen!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws