'Geen terugkeer bij Ajax: Vertonghen kiest voor Italië en is dicht bij overstap'

'Geen terugkeer bij Ajax: Vertonghen kiest voor Italië en is dicht bij overstap'

06-04-2020 17:05 Laatste update: 08-04-2020 10:32
1

Jan Vertonghen is hard op weg naar Internazionale, zo meldt La Gazzetta dello Sport maandag. De 32-jarige Rode Duivel moet deze zomer transfervrij overkomen van Tottenham Hotspur, waar zijn contract afloopt.

De kans dat Vertonghen nog een nieuwe verbintenis tekent in Noord-Londen is nihil. Volgens de roze sportkrant is Inter zeer geïnteresseerd in de verdediger. Diego Godín zou na één seizoen al plaats moeten maken. Vertonghen staat zelf open voor een overstap naar Italië, waar ook Napoli en AS Roma in de race zijn. Inter heeft echter verreweg de beste papieren.

De ervaren verdediger kan in het kielzog van Christian Eriksen aan de slag in het Stadio Giuseppe Meazza. De Deen kwam in januari al over van Spurs. Bovendien verwelkomde trainer Antonio Conte ook met Romelu Lukaku, Alexis Sánchez, Ashley Young en Victor Moses al de nodige versterkingen uit de Premier League.

Vertonghen werd de afgelopen maanden ook gelinkt aan een terugkeer bij Ajax. De Rode Duivel gaf meermaals aan nog eens in Amsterdam te willen spelen. In gesprek met Sporza hield hij twee weken geleden zijn opties open. "Ik zal echt moeten bepalen wat ik in mijn carrière nog wil, maar ook in het leven", zei hij.

Update:
Volgens Het Laatste Nieuws staat Verthongen nu ook bovenaan het lijstje van Napoli. Door het eventuele vertrek van Koulibaly (ex-Genk) zoekt de Napolitaanse club een goedkope vervanger. Verthongen zou dus een ideaal realistisch target zijn.