Minister van Sport Weyts: “Echt gortig van Standard, misbruik maken van systeem”

Minister van Sport Weyts: “Echt gortig van Standard, misbruik maken van systeem”

06-04-2020 15:14
19

De situatie van Standard Luik wordt slecht onthaald. De Rouches hebben ervoor gekozen om een deel van de selectie op technische werkloosheid gezet. Zeven spelers die niet antwoordde om hun loon in te leveren werden daardoor gestraft.

Volgens Vlaams minister van Sport, Ben Weyts (N-VA), maakt Standard misbruik van het systeem. “Ik vind dat nog het toppunt van alles, dat Standard eigenlijk de fiscaliteit à la carte toepast. En wanneer het hen uitkomt, dat ze voor de ene voetballer blijven profiteren van het fiscaal gunstige regime dat voor hen bestaat.”

Weyts houdt zich niet in tegenover Het Laatste Nieuws en fileert Standard. “Dat het voor Standard beter uitkomt om voor een speler, waar ze om de een of andere reden van af willen,  voor technische werkloosheid te kiezen... dat is echt gortig. Dat is misbruik maken van het systeem.”

Sporta
Ook de spelersvakbond Sporta is niet te spreken over de manier van werken bij Standard. “Wij gaan aan de RVA (de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) duidelijk maken dat er volgens ons oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de tijdelijke werkloosheid. Het is eigenaardig dat vijf, zes, zeven spelers in tijdelijke werkloosheid geduwd worden, terwijl ze hetzelfde werk blijven doen als de andere spelers”, aldus Stijn Boeykens van Sporta