Internationals van Nederland schenken 11 miljoen euro aan noodlijdende clubs

Internationals van Nederland schenken 11 miljoen euro aan noodlijdende clubs

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 13:09ma 06-04-2020 om 13:09

Groot nieuws uit Nederland: de Nederlandse voetbalbond (KNVB) komt samen met hoofdsponsor ING en de internationals van het Nederlands elftal, de Oranje Leeuwinnen en Jong Oranje met een financieel steunpakket voor de clubs in het betaald voetbal en amateurvoetbal.

Het gaat om een bedrag van elf miljoen euro, meldt de KNVB. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer ’fiftyfifty’.

'De donaties van de Oranjespelers en ING richten zich op het amateurvoetbal, de KNVB biedt zowel de betaald voetbalclubs als de amateurverenigingen steun', schrijft de KNVB. Door de coronacrisis drogen de inkomsten van voetbalclubs snel op, terwijl de meeste vaste lasten doorlopen. Veel clubs komen daardoor in financiële problemen.

De internationals van Oranje 'hebben aangegeven graag hun steentje te willen bijdragen aan een sterk amateurvoetbal', aldus de voetbalbond, die zelf kiest voor het versneld beschikbaar stellen van middelen en het met een halfjaar opschorten van de aflossingen op leningen die sommige betaald voetbal-clubs bij de bond hebben. 'Daarnaast gaat de KNVB uit de eigen reserves van de sectie betaald voetbal gelden vrijmaken om de clubs te ondersteunen in het overbruggen van deze periode.'

'Daarbij verwacht de KNVB op dit vlak ook onderlinge solidariteit bij de clubs, van de kleinste betaaldvoetbalorganisaties tot de clubs die Europees voetbal spelen. Voor sterke en aantrekkelijke Nederlandse betaaldvoetbalcompetities zijn alle clubs hard nodig', klinkt het tot slot.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws