'Juventus staat open voor terugkeer van Ronaldo naar Real Madrid'

'Juventus staat open voor terugkeer van Ronaldo naar Real Madrid'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 12:48ma 06-04-2020 om 12:48

Sensationeel nieuws uit Italië: Juventus staat open voor een terugkeer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid. Met dat nieuws pakt Corriere dello Sport maandag uit. Een vertrek van de Portugese superster zou de financiële druk op de Italiaanse kampioen verlichten.

De coronacrisis trekt een zware wissel op Juventus, waardoor het volgens Corriere dello Sport 'niet langer onrealistisch' is dat Ronaldo aan het einde van het seizoen vertrekt. Twee jaar geleden maakte Juve ongeveer honderd miljoen euro over naar Real Madrid en werd de Portugese aanvaller verleid met een jaarsalaris van liefst 35 miljoen euro.

Ondanks dat Ronaldo en zijn ploeggenoten gedurende de coronacrisis een fors deel van hun salaris inleveren en Juventus daarmee zo'n negentig miljoen euro bespaart, zijn de financiële problemen in Turijn niet zomaar verdwenen. Een breuk met grootverdiener Ronaldo schijnt ineens tot de mogelijkheden te behoren.

Corriere dello Sport schrijft dat Juventus wil luisteren naar een aanbod van Real Madrid. Ronaldo moet zestig miljoen euro opleveren, terwijl de druk op het Italiaanse salarishuis fors wordt verminderd. Real-trainer Zinedine Zidane zou wel oren hebben naar een terugkeer van de Portugese aanvaller. De Koninklijke wil echter niet het volledige 'Juve-salaris' overnemen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws