Roofe ziet droom in rook opgaan bij Anderlecht: Daarom heb ik getekend

Roofe ziet droom in rook opgaan bij Anderlecht: "Daarom heb ik getekend"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 12:00ma 06-04-2020 om 12:00

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 13:08ma 06-04-2020 om 13:08

De kans is groot dat het Belgische voetbalseizoen opgeschort zal worden op 15 april. Kemar Roofe hoopt van niet. De spits van Anderlecht heeft zijn droom om Europees te spelen niet opgegeven.

"Ik wilde ons seizoen nog afmaken", geeft hij aan bij Daily Star. "Ik wilde de resterende wedstrijden nog spelen. Er waren nog tien wedstrijden in de Play-Offs en er kon dus nog veel gebeuren. Anderlecht had nog zesde kunnen eindigen en een Europees ticket kunnen verdienen. Daarom heb ik ook getekend voor deze club. Ik had de ambitie om in de Champions League of in de Europa League te spelen."

Daar komt nu dus niets van in huis. "Je moet het kunnen omdraaien en het van de andere kant bekijken. Hoe kan je de huidige competitie nog afmaken en dan het volgende seizoen zo normaal mogelijk afwerken? Dat is moeilijk."

Roofe hoopt wel dat er in Engeland een andere beslissing wordt genomen. "Ik zou het seizoen schrappen. Ik zou zeggen dat dit seizoen niet heeft bestaan en dat alles hetzelfde blijft. Niemand wint of verliest iets. Er hangt te veel van af. Wanneer je degradeert verandert dat de carrières van sommige spelers. Ze moeten het proberen afwerken, maar de gezondheid is het belangrijkste."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws