UPDATE: ‘Enkel Champions League kan Saelemaekers nog in Milaan houden'

UPDATE: ‘Enkel Champions League kan Saelemaekers nog in Milaan houden'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 11:45ma 06-04-2020 om 11:45

Laatste update: maandag 13 april 2020 om 14:27ma 13-04-2020 om 14:27

Alexis Saelemaekers keert terug naar Anderlecht. Tenminste: dat beweert La Gazzetta dello Sport. AC Milan zou zijn aankoopoptie niet lichten.

Milan betaalde ongeveer 3,5 miljoen euro om Saelemaekers te huren, met een aankoopoptie van vier miljoen euro. Door de coronacrisis moet Milan zijn uitgaven nu meer dan ooit beperken. Saelemaekers is één van de spelers waarop bespaard zal worden, zo vertelt de sportkrant.

Bovendien is Saelemaekers vooral gekomen op aangeven van Zvonomir Boban, die inmiddels niet meer bij Milan werkt. De kans is dus reëel dat Saelemaekers komende zomer terug zijn opwachting maakt bij Anderlecht.

Saelemaekers heeft nog maar 33 speelminuten gekregen bij Milan. Hij werd gezien als een wissel om de toekomst bij de Italianen, maar dat risico wil de club nu niet meer nemen.

Update: Volgens Het Nieuwsblad wil AC Milan opnieuw de onderhandelingen openen met RSC Anderlecht over Alexis Saelemaekers. De verdediger maakte niet genoeg minuten om de verplichte aankoopoptie te activeren, maar dat betekent niet dat hij geen transfer kan maken. De Italianen vinden 3,5 miljoen euro voor een speler die een halfuur speelde echter te veel.

Update: Sportmediaset heeft een betere kijk op de aankoopclausule die Milan en Anderlecht hebben opgenomen in het huurcontract van Saelemaekers. AC Milan zou de Brusselaar automatisch definitief inlijven als het een ticket voor de Champions League bemachtigt. Daarvoor moet het in de Serie A in de top-vier eindigen. Momenteel staan de Rossoneri zevende in de stand, op twaalf punten van nummer vier Atalanta.

Dat CL-ticket lijkt dus niet meteen voor de nabije toekomst te zijn, te meer omdat het maar zeer de vraag is of het voetbal in Italië überhaupt nog hervat wordt. Het coronavirus houdt nog steeds lelijk huis in de laars. De kans is dus erg groot dat Saelemaekers deze zomer opnieuw op Anderlecht zal verschijnen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws