Waasland-Beveren hekelt kritiek: Mensen zijn niet op de hoogte van cijfers

Waasland-Beveren hekelt kritiek: "Mensen zijn niet op de hoogte van cijfers"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 11:08ma 06-04-2020 om 11:08

Waasland-Beveren is niet tevreden over de kritiek die werd gegeven op de beslissingen van afgelopen week, dat schrijft Sporza. De club snapt de kritiek op het toekennen van de technische werkloosheid niet.

Woensdag 1 april kende Waasland-Beveren technische werkloosheid toe aan haar spelers en leden van de technische staf. De Waaslanders kregen kritiek omdat profvoetballers niet genoeg bijdragen aan het sociale systeem, maar zich toch kunnen beroepen op technische werkloosheid. Het bestuur reageerde daar gebeten op: "Als je woning in brand staat, ben je dan gediend met commentaar van mensen aan de zijlijn die kritiek geven op hoe je de brand gaat blussen?"

Het bestuur van Waasland-Beveren hekelt dat omstaanders die geen weet hebben van cijfers de club bekritiseren: "Hoewel het broodnodig is, merken we uit verschillende hoeken dat er kritiek wordt gegeven op onze club. Men is echter niet op de hoogte van de cijfers of andere feiten. Dat het niet de meest populaire beslissing is, daar zijn we ons van bewust."

De club geeft nog aan dat er misschien de foute discussie wordt gevoerd. "Aangezien we steeds trachten om winstgevend te zijn, betalen we ook belastingen op onze winsten. Misschien is de discussie om rendabel voetbal te brengen maatschappelijk veel relevanter dan onze beslissing om spelers op technische werkeloosheid te zetten", aldus het bestuur va, Waasland-Beveren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is de kritiek op de aan pak van Waasland-Beveren terecht?

Ja
51%
Nee
49%
(101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws