Cools (Club Brugge) zit ver van huis: Gelukkig is er regelmatig contact

Cools (Club Brugge) zit ver van huis: "Gelukkig is er regelmatig contact"

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 10:45ma 06-04-2020 om 10:45

Dion Cools ligt nog onder contract bij Club Brugge, maar wordt sinds de winter uitgeleend aan Midtjylland. Nu zit hij dus vast in Denemarken, maar Cools laat het niet aan zijn hart komen.

Cools traint wel nog af en toe, geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Soms hebben we hier wel sessies in kleine groepjes. Maar echt contact is er niet. Lichtjes de bal voelen, meer zit er voorlopig niet meer in. In beweging blijven, primeert. Ik sprak vandaag de aanvoerder. Hij gaat uit van midden mei, eind mei, om terug te voetballen. Dat is toch al iets, als richtpunt. Laten we het hopen."

Cools zit nu ver van zijn familie. "De familie missen, betekent het minst prettige aspect van dit avontuur. Gelukkig is er regelmatig contact met het thuisfront via de telefoon, berichten via Whatsapp of Messenger, maar ook door Facetime. Er bestaan talloze opties. En het belangrijkste blijft dat iedereen gezond en veilig is. Positief. Laat ons hopen dat het zo blijft."

Cools weet in ieder geval wat te doen in deze crisis. "Lezen en studeren. Wat psychologie en economie, meer bepaald de materie van het beleggen. Daar kan ik me wel even mee bezighouden. Het boeit me, ook al is het wat vrij eenzijdig en moeilijk om te plannen naar de toekomst toe. De afgelopen dagen zorgde het goede weer er voor dat ik zin had om te gaan golfen. Alleen is dat momenteel niet toegelaten. Jammer genoeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws