'Messi en ik werden uit elkaar gehouden, daarom kwam het niet tot een gevecht'

'Messi en ik werden uit elkaar gehouden, daarom kwam het niet tot een gevecht'

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 09:34ma 06-04-2020 om 09:34

Lionel Messi is doorgaans de rust zelve, maar heeft de neiging om soms uit zijn vel te springen. Dat stelt Nicolás Burdisso, die jaren geleden bijna op de vuist ging met de Argentijnse ster van FC Barcelona.

Messi pakte de ene na de andere prijs met FC Barcelona, maar in de nationale ploeg van Argentinië won hij ondanks een aantal finales nog nooit wat. Het leidt tot frustraties bij de aanvaller, weet Burdisso. Tijdens de Copa América van 2011 kwam het bijna tot een gevecht tussen de twee.

"We kregen een discussie", blikt Burdisso, die twee jaar geleden een punt achter zijn carrière zette, terug in het tv-programma Podemos Hablar. "Hij wilde de bal hebben en ik wilde hem wel geven, maar het lukte niet. Hij zat er niet lekker in dat toernooi. En ik voelde mij niet fijn bij de situatie."

In de kleedkamer ontplofte de boel. "We arriveerden in de kleedkamers en ik zag het aankomen. Ik hield Messi tegen. We werden vervolgens uit elkaar gehouden, daarom kwam het niet tot een gevecht", aldus Burdisso, die benadrukt geen probleem te hebben met Messi. "Hij heeft een heel sterk karakter. Dat is alleen maar goed, hoor. Voor mij geldt hetzelfde. Het liep allemaal goed af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws