Jonckheere laat zich uit over transfer: “Door de onduidelijkheid bij KV Oostende”

Jonckheere laat zich uit over transfer: “Door de onduidelijkheid bij KV Oostende”

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 09:44ma 06-04-2020 om 09:44

Laatste update: maandag 6 april 2020 om 09:44ma 06-04-2020 om 09:44

Michiel Jonckheere verlaat KV Oostende voor KV Kortrijk. De middenvelder laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de transfer en laat weten dat de deal al een tijdje was beklonken.

“Maar ik heb mijn contract niet vanop afstand getekend”, laat Jonkcheere weten. “Ik bereikte eind januari al een akkoord met Kortrijk, maar we spraken met beide clubs af het pas bekend te maken op het einde van de reguliere competitie.” Daarmee komt een einde aan negen jaar KV Oostende.

“Het liefst had ik ze er ook afgesloten, maar mijn contract loopt deze zomer af en door de onduidelijkheid over de overname kunnen ze me op dit moment geen nieuw aanbieden. Ik heb enkele weken gewacht, maar besliste eind januari toch in te gaan op een voorstel van twee jaar van KV Kortrijk. Ik ben dertig en heb een zoon van een jaar. Dan moet je een rationele keuze maken en mag je geen emoties laten meespelen.”

De 30-jarige middenvelder blijft in West-Vlaanderen. “Kortrijk is een uur rijden, maar het is nog West-Vlaanderen. Ik wilde niet aan de andere kant van het land gaan spelen. Kortrijk lijkt me een warme familieclub met een trainer, Yves Vanderhaeghe, die me nog kende van bij Oostende en me er graag bij had.”

KVO
“Toch blijft KVO de club van mijn hart”, gaat Jonckheere verder. “Ik ben daar speler tot eind juni en ik volg ook nog het programma dat ik gekregen heb. Twee keer week hebben we videotraining met de hele ploeg. Met jongens als Brecht Capon zal ik altijd goed bevriend blijven. Ook al ga ik weg, ik ben er zeker van dat Oostende niet zal verdwijnen.”

Coucke
“Marc Coucke is een zakenman die hard kan onderhandelen, maar ik kan me niet voorstellen dat hij de club failliet zal laten gaan. Alle partijen moeten de verwijten die er nu zijn aan de kant laten. De supporters verdienen het dat er een oplossing komt, want zij zijn nooit negatief geweest en zijn de club altijd blijven steunen”, aldus Jonckheere.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws