Cercle Brugge legt technische werkloosheid uit: “Ontgoocheld in mijn spelers”

Cercle Brugge legt technische werkloosheid uit: “Ontgoocheld in mijn spelers”

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 08:45ma 06-04-2020 om 08:45

Cercle Brugge is één van de clubs die de hulp van technische werkloosheid inroept. Groen-Zwart heeft inmiddels bijna zijn volledige personeel, inclusief de spelers op de maatregel gezet. Voorzitter Vincent Goemaere legt tegenover Het Nieuwsblad uit.

Cercle is eigendom van AS Monaco en daar zwaait de Russische miljardair Dmitri Rybolovlev met de scepter. “Toch zijn wij ook in financiële nood. Onze Rus moet zich houden aan de regels van de financial fairplay en wij moeten Cercle als goede huisvaders beheren. Ook in Frankrijk is er veel financiële onzekerheid. De clubs wachten daar nog op vele miljoenen tv-geld.”

Veel spelers zagen het niet zitten om tachtig procent van hun loon in te leveren, daarom besloot Cercle de gehele staff op technische werkloosheid te zetten. “Ik ben een beetje ontgoocheld in mijn spelers omdat we geen andere oplossing hebben kunnen onderhandelen. Ik besef dat het geen populaire maatregel is, maar als we nu niets doen komt het voortbestaan van onze club in gevaar. Niet alleen de spelers op het veld, maar ook het ondersteunend personeel, onze vrijwilligers en onze jeugdspelers.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws