Preud'homme is de allerbeste trainer die ik ooit heb gehad

"Preud'homme is de allerbeste trainer die ik ooit heb gehad"

05-04-2020 20:18 Laatste update: 20:54
8

Nu zijn voetbalcarrière achter de rug is kijkt Tom De Sutter met plezier terug op Club Brugge. Hij won daar de Croky Cup en werkte samen met de beste trainer die hij ooit heeft ontmoet: Michel Preud'homme.

"De tijd onder John van den Brom bij Anderlecht was echt wel fantastisch. We deden alles met de bal, maakten veel plezier. Iedereen voelde zich goed in zijn vel. Echt supertof. Maar de beste... dat was Michel Preud’homme. Zonder twijfel", geeft De Sutter aan bij Het Laatste Nieuws.

"Hij wist alles, van a tot z. Kwaliteiten, het tactische, mentaliteit, voetbaltechnisch,... Hij was de allerbeste. Van hem heb ik het meeste geleerd. Als je met hem meedacht, snapte je waar hij naartoe wou, waarom hij iets deed of zei. Hij had vaak dezelfde visie als mij over hoe dingen aanpakken."

Onder Preud'homme schakelde hij ook Besiktas uit in de Europa League. "Voor 70.000 zotte Turken met Club Brugge Besiktas uitschakelen in de Europa League. En dan drie dagen later Anderlecht verslaan in de bekerfinale. Op het moment zelf geniet je daar te weinig van, maar hoe zót was dat."