UPDATE: Vorderingen, maar nog steeds geen witte rook bij De Bruyne en co

UPDATE: Vorderingen, maar nog steeds geen witte rook bij De Bruyne en co

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 19:30zo 05-04-2020 om 19:30

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 20:41do 09-04-2020 om 20:41

Manchester City heeft nog geen akkoord gevonden met de eigen spelers om een deel van het salaris in te leveren. City grijpt echter niet naar drastische middelen: voorlopig is er geen sprake van technische werkloosheid voor de staf.

In een mail naar alle medewerkers heeft de club benadrukt dat die maatregel niet wordt genomen. Het personeel wordt niet met verplicht verlof gestuurd en doet dus ook geen beroep op het noodfonds van de Britse overheid. Eerder deden Liverpool en Tottenham dat wél, wat voor een storm van kritiek zorgde.

Manchester City wil de spelers wel nog overtuigen om 30 procent van hun loon in te leveren om de coronacrisis te overbruggen. Er is echter nog geen akkoord gevonden met die spelersgroep. City zou op die manier heel wat kunnen besparen, want het betaalt elke week meer dan drie miljoen euro uit aan spelerslonen.

Update: De voorbije dagen is er binnen City verder onderhandeld over de maatregelen die de spelersgroep zou nemen, maar voorlopig is er nog geen witte rook in Manchester. Het Laatste Nieuws weet dat Pep Guardiola wél het goede voorbeeld geeft. De Spanjaard zal een percentage van zijn brutoloon (een slordige twintig miljoen euro op jaarbasis) te laten vallen.

Kevin De Bruyne is overigens nauw betrokken bij de onderhandelingen met de club. Als prominent figuur maakt de Rode Duivel deel uit van de spelersraad. Er zou al vooruitgang geboekt zijn in de gesprekken. De goodwill bij de spelersgroep lijkt aanwezig, maar het is nog even zoeken naar de nodige garanties.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws