Messoudi: Na een zware nacht bleven we in het spelershome slapen

Messoudi: "Na een zware nacht bleven we in het spelershome slapen"

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 17:25zo 05-04-2020 om 17:25

Laatste update: zondag 5 april 2020 om 17:48zo 05-04-2020 om 17:48

Mo Messoudi (36) gaf eind maart aan te stoppen met voetballen. De middenvelder uit Wilrijk speelde onder andere voor Beerschot, KAA Gent en OHL, maar had naar eigen zeggen ook een goede tijd bij KV Kortrijk. "Ondertussen ken ik alle West-Vlaamse naamvallen wel", lacht Messoudi.

Messoudi maakte in 2009 de overstap naar het Nederlandse Willem II, om twee jaar later terug te keren naar België waar KV Kortrijk zich aandiende. Dat bleek een stap in de goede richting te zijn, want de Kerels deden het prima met Messoudi in de gelederen.

"Op sportief vlak volgde een mooie periode. In drie jaar haalden we twee keer Play-Off 1 en één keer de bekerfinale, die we jammer genoeg verloren van Lokeren", verklaart Messoudi bij Het Laatste Nieuws.

Volgens hem had Kortrijk naast de sportieve successen ook een sterke kleedkamer. "Onze groep hing enorm aan mekaar. Zo zetten we na de match regelmatig samen een stapje in de wereld. De jongens die van wat verder moesten komen – zoals ik – vroegen dan aan de materiaalman de sleutel van het spelershome. Daar bleven we na een zware nacht slapen."

Tot slot deed Messoudi een grappig verhaal over zijn komst naar Kortrijk en het daaraan gekoppelde dialect uit de doeken. "Als ontgroening moest ik het Kortrijkse lijflied ‘Vis in de Leie’ zingen en toen heb ik maar wat gemompeld. Ondertussen ken ik wel alle West-Vlaamse naamvallen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws