Proefballonnetje van Casillas: 'Paar maanden wachten, finales in december'

Proefballonnetje van Casillas: 'Paar maanden wachten, finales in december'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 17:32zo 05-04-2020 om 17:32

Iker Casillas heeft zijn idee over de afwikkeling van de huidige voetbaljaargang gedeeld. Volgens de 167-voudig Spaans international is het verstandig om een aantal maanden te wachten en de jaargang 2019/2020 af te maken in het najaar.

De 38-jarige doelman van FC Porto – die formeel nog niet gestopt is, maar onlangs aankondigde voorzitter van de Spaanse bond te willen worden – heeft zijn proefballonnetje gedeeld via Twitter. San Iker raadt aan om eerst drie à vier maanden geduld te hebben en dan pas weer te beginnen, als alles weer bij het oude is.

'Dan kun je alle finales, ook die van de Champions League en Europa League, in december afwerken', laat hij weten. Het nieuwe voetbalseizoen kan volgens Casillas ook een heel kalenderjaar beslaan, net als in 2022. 'Het volgende WK wordt immers in de winter van 2022 gehouden.'

Het coronavirus heeft in Spanje razendsnel om zich heen gegrepen: sinds enkele weken is zelfs de noodtoestand van kracht en moeten alle inwoners zo veel mogelijk binnen blijven. De Spaanse bond is desondanks nog steeds van plan om het seizoen in de zomer af te ronden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws