Xavi lyrisch: 'Hij behoort tot beste spelers ooit, alleen Messi staat boven hem'

Xavi lyrisch: 'Hij behoort tot beste spelers ooit, alleen Messi staat boven hem'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 16:30zo 05-04-2020 om 16:30

FC Barcelona durft Ronaldinho en Lionel Messi in één adem te noemen. Volgens de voormalige spelbepaler van FC Barcelona behoren zijn Braziliaanse en Argentijnse oud-ploeggenoten tot de beste spelers aller tijden en is er slechts één belangrijk verschil.

"Ronaldinho behoort qua niveau tot de allerbeste spelers ooit, maar hij was niet constant genoeg", vertelt Xavi in gesprek met Globo Esporte. "Misschien heeft hij daardoor ook maar voor een korte periode aan de top gestaan. In mijn optiek staat alleen Messi boven Ronaldinho, vooral omdat hij in de laatste jaren heel erg constant is geweest in zijn prestaties."

"Messi is de beste speler in de geschiedenis. Ronaldinho behoort echter tot de beste spelers ooit. Daarna volgt de rest pas", vervolgt de voormalig Spaans international. "Ronaldinho hoort in het rijtje met de Braziliaanse Ronaldo, Cristiano Ronaldo en Messi."

Ronaldinho speelde tussen 2003 en 2008 voor Barça. Hij won onder meer twee landstitels en de Champions League met de Catalanen, voordat hij naar AC Milan vertrok.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws